Gata, a început anul, trecem la treabă!
C R E Ș T E R E este cuvântul anului pentru mine și pentru că un vis fără un plan rămâne vis, hai să-ți povestesc cum am de gând să-l „cultiv”:
*În relația cu Dumnezeu: Dincolo de curajul pe care îl văd unii în mine, de talentul la scris sau orice altă calitate văzută din afară, e credința mea într-un Dumnezeu Bun, Iubitor, Înțelept care are un plan desăvârșit cu mine și familia mea. Deși ar trebui să fie prioritatea nr. 1, experiența anilor anteriori, viața cu mulți copii și timpurile agitate mi-au demonstrat din plin cât de greu este să-l pui pe Dumnezeu pe locul pe care Îl merită. Cu toate acestea, și anul acesta încerc să citesc (din nou) toată Biblia, 3-4 capitole zilnic, după aplicația Picurul de miere. Țin ușor evidența progresului, au remindere și un plan de lectură foarte ușor. Mersul la biserică, spoveditul și împărtășitul, postul și milostenia sunt pe lista de priorități.
*În căsnicie: Pe măsură ce trec anii conștientizez și mai profund puterea unei relații mature, câte depind de ea și câtă muncă e necesară ca să rămână vie, frumoasă, împlinitoare. Sunt dispusă să fac eforturi, să las de la mine, să fac bucurii soțului meu, pentru că în final ne e bine amândurora. Cafeaua băută dimineața în tihnă, planurile de viață comune, pasiunile și hobby-urile noastre vor avea prioritate, pe lângă multe stări de vorbă, exersate din plin în căsnicia noastră. Poate vom călători mai mult decât în anii trecuți, cu copiii mari avem altă mobilitate. Am câteva surprize în minte pentru noi doi, cu care să aduc valoare timpului nostru. Dacă este dorință, se găsesc și căi :).
*În maternitate: Cu copii de la 2 la 16 ani, paleta mea de trăiri, emoții și îngrijorări este una foarte variată, complexă, intensă. Cu examen la clasa a VIII-a, evaluări la ceilalți, competiții de hockey și multe provocări la fiecare categorie de vârstă, mă pregătesc pentru un an plin de neprevăzut. Alăptatul e pe sfârșite, o altă piatră de hotar de trecut până în primăvară și ieșim teoretic din bebelușeală. Practic, e altă treabă! Probabil Simon va fi toată viața bebelușul casei. Încerc să petrec timp cu fiecare măcar săptămânal, să fiu atentă la nevoi, să dezvolt talente atât cât poate mintea mea deja obosită. Am pentru fiecare copil câteva intenții notate ca să-mi mențină atenția.. atentă!
*În muncă: lucrul cu oamenii, interacțiunile cu clientele mele devenite prietene, noile experiențe care mă așteaptă sunt un motor puternic care mă motivează să citesc mai mult, să cresc, să devin. Programul de mentorat continuă și în 2025, la fel și consultațiile 1:1, organizarea la domiciliu și la birou. Am câteva idei de produse noi, dar m-aș concentra o vreme la carte și la planner-ul pe care le-aș vrea terminate anul acesta. Dacă îngăduie Dumnezeu, le fac, daca nu, mai am de lucrat! Sunt deschisă provocărilor, invitațiilor ca speaker pe la evenimente și conferințe, la podcasturi sau în școli. E timpul să dau și o fac cu mare bucurie.
*În pasiuni: pe lângă organizarea care ține loc și de job, și de pasiune, și de entertainment, grădinăritul și lectura sunt deocamdată singurele lucruri care mă bucură și de care încerc să-mi fac timp mai mult. Dacă reușesc să țin grădina cât de cât și să citesc 30 cărți, voi fi foarte mulțumită. Încerc să fiu realistă, fără pauzele de alăptat timpul meu de stat va scădea considerabil. Și dacă nu reușesc să bifez acest număr, fiecare carte citită este un câștig, de care mă bucur deplin.
*În prietenii: ne plângem de timp de fiecare dată când vrem să ne justificăm vreun neajuns. „Nu am timp!” însă de multe ori traduce lipsa de priorități, de implicare sau de inimă. Dacă am învățat o lecție în 2024, e că întotdeauna găsești timp pentru lucrurile care contează: m-am ocupat, în grupul meu de prietene, de mici surprize pentru zilele de naștere la peste 25 de femei. Am avut și timp, si idei, și inițiative pentru că dragostea este mare! Pot să scriu despre cadouri și surprize măcar jumătate de carte, la câte am experimentat. Voi continua să fac bucurii, să prilejuiesc „poduri”, să aduc emoție acolo unde pot.
*În continua mea devenire ca om: Dincolo de muncă, lectură, pasiuni și planuri, este o puternică dorință interioară de a deveni mai valoroasă ca femeie, ca soție, ca mamă. Să fiu de folos celor din jur, să aduc motivație celor care au nevoie, să fiu prietenă celor care nu au pe nimeni și care așteaptă o vorbă bună, o încurajare, un gând de bine. E nevoie de oameni far, de oameni lumină, de oameni buni; nu-i păcat de darurile puse în noi, nepuse în lucru pentru ceilalți?!
Las și un template, pentru doritori 🙂
Revin cu un bilanț la sfârșitul lui decembrie, dacă e sănătate, pace și înțelepciune.
Vă doresc tuturor un an plin de roade bogate, bucurii împărtășite și multe zile senine!
Un an nou minunat sa aveți!
Sunt mămică (26 de ani)de 3 fete (7 ani,3 ani ,2 luni)!
Tu ești sursa mea de putere, inspirație și ajutor atunci când am nevoie!
Mi-ar placea sa mă uit în arhiva la articolele din anii trecuți dar nu o găsesc , poate reușești să îmi arăți sau sa faci o setare blogului pentru asta !
Îți mulțumesc că te-am descoperit.
Când intribpe site, cuibulancutei.ro, dă în jos și ai 2 săgeți pe care scrie Articole mai vechi. Le găsești acolo sau în caseta CAUTĂ (scrii ce anume te interesează – responsabilitate, pentru mama, incurajare, etc). Sper să meargă!
Îți doresc un an întocmai cu planurile de mai sus, sănătate și putere să continui să fi inspirație pentru atâtea mame. Îți mulțumesc!
Un An Nou binecuvîntat! Sa te ajute Domnul sa-ti împlinești tot ce iti este de folos. Imi poti spune ce Biblie foloseste aplicația Picurul de miere ? Multumesc
Cornilescu este traducerea, dar poți citi varianta ta după planul lor. Eu iau doar „porția zilnică”, împărțirea lor.