10 idei pentru sărbători de nota 10

Suntem în pragul ultimei luni din an; începe „perioada magică”, „luna cadourilor” sau oricum mai numim euforici luna decembrie. Uite câteva sugestii care să te ajute să te pregătești cât mai frumos pentru Crăciun:

1. Planifică în avans toată luna! Scoate calendarul și notează toate evenimentele pe care le știi deja (serbarea de la grădi, masa de Crăciun de la serviciu, programarea la tuns, etc). Nu lăsa nimic nescris, oricât de mic ar părea! La câte treburi vor fi de rezolvat și cât de mult neprevăzut apare inevitavil, e bine să fii cât mai pregătit!

2. Organizează din timp tot ce poți! Meniul pentru masa de sărbători, cadourile sau hainele festive se pot pregăti chiar de azi. Cu cât rezolvi mai multe treburi din timp, vei fi mai liber să te bucuri de tot ce aduce Crăciunul.

3. Renunță la tot ce nu este important! Orice treabă care nu este vitală, care poate fi amânată pentru ianuarie sau chiar anulată – scapă de ea, ca să fii liniștit!

4. Pune timp deoparte pentru tradiții de familie Poți organiza o seară de film cu popcorn și ciocolată caldă, citit povestea Nașterii, gătit biscuiți în Ajun sau decorat bradul împreună. Fiecare familie are mici obiceiuri care produc un puternic sentiment de apartenență, de conectare și bucurie. Acolo unde sunt și copilași, sunt atâtea oportunități de creat amintiri cu lucruri mărunte, simple, la îndemână.

5. Colinde, colinde, colinde Minunatele noastre colinde încep să se audă deja prin case, chiar și în magazine. Pune pe un stick tot ce vă place și lasă-l să vă încânte când stați la masă, când vă jucați, când călătoriți. Cântați împreună, învățați-i pe copii și altceva în afară de „Domn, domn, să ‘nălțăm!” și bucurați-vă de frumusețea acestor minunate daruri!

6. Fă cadouri cu însemnătate! În marea de lucruri cu care suntem bombardați, uneori e greu să găsești daruri utile, cu sens, fără să cheltui o avere. Ia-ți timp să gândești ce dai, cui dai. Atașează și un bilețel cu o mică mulțumire sau încurajare, ca să dai o notă personală fiecărui dar.

7. Pregătiți mâncare simplă! În fiecare an magazinele se umplu de clienți care rup efectiv cărucioarele cu greutatea cumpărăturilor. Apoi aruncă o mare parte din ce au gătit, irosind nu doar bani, ci și energie, timp, alimente. Sărbătorile nu sunt doar despre mâncare, nici viața, nici bucuria! Sunt doar un pretext să ne adunăm în jurul mesei, să stăm împreună, să povestim. Încearcă anul acesta să schițezi un meniu ușor, simplu și gustos. Chiar trebuie să ne aglomerăm frigiderul, masa și viața cu atâtea feluri?!

8. Gândește-te și la alții! Sigur cunoști campanii umanitate, asociații și organizații care derulează colecte de haine, alimente sau bani. Dă puțin din multul tău celor în nevoie și împarte ca să ți se înmulțească bucuria! Implică toată familia, pentru mai multă bucurie împreună!

9. Reamintește-ți de darul din iesle! Dincolo de căprioare cu sclipici și zâne cu puf, elfi amuzanți și cadouri pompoase, moși grăsuni sau brazi minuțios decorați, adevăratul motiv al Sărbătorii stă învăluit în haina modestiei și a dragostei lui Dumnezeu: un prunc, venit să mântuiască o omenire prea grăbită, păcătoasă și nemulțumitoare! Amintește-ți asta în tot ce faci luna aceasta!

10. Bucură-te! De cozonacii aromați, de poala plină de portocale și clementine, de copii roșcovani ce îngână colinde la ușă; de mesajele date prietenilor, de mici atenții cumpărate pentru cei dragi. De pace, de frig, de sănătate! De oboseala din noaptea Ajunului, de bradul din sufragerie, de emoția mesei în familie!

Doar scriind, ochii mi s-au umezit de fiorul Sărbătorilor! Vino, Decembrie, și adu-ne toate bucuriile cu care retrăim copilăria, iubirea, credința!🤗

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați un like sau un share. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *