Cum pregătesc o casă funcțională, la început de an școlar

În câteva zile va suna clopoțelul și elevii vor intra în clase. Orare noi, programe și activități înghesuite în câteva ore – aceasta este realitatea pentru care mă pregătesc. Cu un flux continuu de intrări – ieșiri și un bebeluș agățat de mine permanent, încerc să-mi fac de pe acum viața mai ușoară. M-am uitat prin casă și am găsit câteva puncte „fierbinți”, de a căror organizare depinde liniștea sau haosul zilelor viitoare:

Cuierul – am început de la intrare😊. Caut gecile de toamnă și spălate le voi agăța aici, pentru diminețile mai răcoroase sau ploioase; pregătesc umbrela și un coș cu mărunțișuri (șervețele umede și uscate, crema de ghete); în banca pentru încălțări așez frumos pantofii și adidașii tuturor. Dau deoparte șlapii, sandalele, balerinii de vară. Încă lucrez la implementarea regulii „Punem lucrurile la locul lor!”😅.

Biroul – se vor face teme pe rând, la 2 posturi 4 copii. Regula de funcționare este simplă: nu lăsăm aici niciun lucru personal, toate se pun în dulap sau în ghiozdan. Rechizitele vor fi semnate și etichetate, ca să evităm certurile și neînțelegerile. În rest ordine și armonie😊, chiar și o plantă, două să odihnească ochii.

Dulapul cu haine – multele îmbrăcări și dezbracări cer multă muncă din partea mea. Am optimizat la maxim tot ce ține de haine (spălat, călcat, așezarea în dulap) și am ajuns la un armistițiu mulțumitor cu copiii; uniformele de școală sunt deja pe umerașe pentru toată săptămâna, termicele de hockey adunate într-o cutie, șosetele într-o altă cutie, toate cu acces ușor. Continuăm cu pregătirea ținutelor de seara pentru cei care pleacă de dimineață.

Etajera din baie – tot ce ține de igiena personală, la nivelul copiilor: periuță și pastă de dinți, deodorante, peria și ceara de păr. Și aici regula de aur: ce folosești pui la loc și lași locul curat, pentru cel care vine în urma ta. Chiar nu mai am timp să spăl zilnic toalete sau chiuvete, așa că fiecare este responsabil, după puteri, de fiecare loc din casă.

Sertarul pentru pachețel – voi pregăti pungi cu ziploc, șervețele și mici gustări, pe care și le vor lua singuri, la nevoie. Nu le dau niciodată chipsuri, ciocolată sau sucuri la școală, prefer biscuiți, covrigi sau fructe și apă plată. Regula după care funcționăm: zilnic scoatem ce a rămas în ghiozdan și pregătim pentru ziua următoare pachețel și apă.

Paturile – deja am început tranziția spre o oră de somn rezonabilă, încerc să-i culc până în ora 22. Bineînțeles că avem regulă și aici😅: fără jucării sau cărți uitate prin pat; punem toate lucrurile la locul lor înainte de culcare, ca dimineața să se trezească odihniți într-un spațiu ordonat.

Pentru tot ce ține de mâncare și planificarea timpului, vom folosi planner-ul săptămânal, așezat strategic pe frigider.⬆️ (voi reveni săptămâna viitoare cu un articol despre timpul meu „liber” si cum mă organizez😉).

Vă las..am multe treburi de rezolvat😅🫡

Spor în toate pregătirile și cozi cât mai mici la casele de marcat!😉

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați un like sau un share. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *