Un hobby care aduce profit

Dragă mamă casnică,

Îți petreci majoritatea orelor din zi îngrijind casa, copiii, soțul, grădina..uneori ești plină de viață, mulțumită de ceea ce ai, liniștită, chiar dacă ți-ar prinde bine câteva ore de somn😁. Dar sunt și zilele în care agitația copiilor, aceeași rutină obositoare și lipsa de valoare te macină și îți dau o stare de puternică neîmplinire. E frumos acasă, dar uneori ai vrea mai mult. Să faci ceva pentru tine, să te simți mai utilă, chiar să câștigi ceva bănuți😁.

Te înțeleg atât de bine pentru că nu demult am fost exact acolo și eu. Ca să ies din cercul vicios al plângerii de milă, mi-am pus câteva întrebări, al căror răspuns m-au adus la un examen distanță de împlinirea unui vis ascuns, aceea de a fi organizator profesionist😉. Așadar, ia o hârtie, un pix, o cafea sau o limonadă și hai să descoperi și tu. Răspunde sincer, fără grabă, fără presiuni:

1. Ce-ți place să faci? Când ai timp liber cum îl petreci? Ce-ți face inima să tresară? De la ce simți emoții și fluturași în stomac? Dacă ai avea o șansă, ce ți-ai dori să se întâmple? Aici poți avea mai multe răspunsuri, scrie-le pe toate, exact așa cum îți vin.

2. La ce te pricepi? Ce știi să faci? Care îți sunt atuurile?  Scrie măcar 3, chiar dacă durează mai mult să le găsești.

3.  La ce ar spune apropiații tăi că ești pricepută? Ce ar răspunde prietena ta cea mai bună? Sau sora ta? Te-ar surprinde unele răspunsuri, te asigur!

4 . Ce crezi că ai învăța cu plăcere? Ce ai studia fară să simți efort, greu sau plictiseală? Despre ce ai citi fără să adormi?😅 Pentru ce ai găsi timp în agitația zilei?

5. Ce faci tu ușor, iar altora li se pare greu? Ce ai natural în tine, dar cei din jur nu au? Ce calități ale tale ies în evidență printre prietenele apropiate? Aici sigur știi ce să scrii!

Dacă ai completat serios până aici, vei vedea că unele lucruri se repetă. Poate îți place să coși, să faci cozonaci, să cânți la chitară, să organizezi😏. Orice ar fi, trăim timpuri în care hobby-urile se pot monetiza. Este extraordinar să stai acasă, lângă copii și să poți crește o mică afacere, făcând ce-ți place.

6. Ce ar trebui să faci mai departe? Un curs? Un master? Poate chiar facultate? Care sunt pașii să devii ceea ce au conturat întrebările de mai sus? Nu te panica de perioada de învățare, că sunt 3 luni sau 3 ani. Timpul trece oricum și oricâte provocări vor veni pe drum, pasiunea și dorința de a face ceva pentru inima ta vor fi mai puternice.

Ia-ți timp de limpezit mintea, analizează ce ai putea face, scrie câteva gânduri despre cum te simți.. și începe!!! Nu aștepta să știi tot, să fie ideea perfectă, să ai toate detaliile. În timp, lucrurile se cristalizează, îți găsești propriul stil de lucru și amprenta personală devine autentică. Profită de multele resurse gratuite online, pe youtube, cărți; întreabă persoane care sunt în domeniu cum au reușit. Citește mult, testează fără frică, muncește constant..rezultatele vor veni în timp și vor fi tare dulci🥰.

Te rog, ai un pic de curaj!🤗

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *