Poate titlul te trimite cu gândul la bogăția măsurată în lei sau euro; poate aștepți să-ți împărtășesc secrete despre tranzacții cu legume și fructe; nu despre asta vreau să îți scriu astăzi☺
Am crescut la țară și am avut întotdeauna grădină de legume și flori; de când m-am căsătorit m-am bucurat de grădina socrilor, plină de pomi și legume cu roade bogate și gustoase. De anul trecut avem locul nostru și suntem foarte bucuroși să lucrăm pământul. În atâția ani de grădinărit am învățat multe lecții despre plante, dar și mai multe despre mine. Dincolo de beneficiile palpabile, fizice, am învățat că munca în grădină îți crește:
-Credința; ce dovadă de credință înaltă e să plantezi o sămânță mică, să crezi și să aștepți ca ea să îți aducă rod. Plantezi un pomișor cu nădejdea că într-o zi vei sta la umbra lui, bucurându-te de fructe. Răsădești, smulgi buruienile, uzi și aștepți ziua culesului, crezând cu tărie că ea va veni.

-Răbdarea; plantezi, îți faci partea și aștepți vremea recoltei; oricât ai vrea să grăbești vreun proces, sămânța are propriul „program”.
-Organizarea; există un timp pentru săpat, curățat, plantat; dacă nu ești organizat să faci fiecare etapă la timpul potrivit, nu vei culege nici roade îndestulătoare.

–Dorința de învățare continuă; vrei să aduni informații despre soiuri diferite, metode de îngrijire, soluții pentru păstrarea roadelor timp îndelungat. Citești, întrebi, descoperi! Imposibil să le știi pe toate, indiferent de domeniu. Toată viața „adunăm” lecții, cu care ne facem zilele mai bune.

-Selectivitatea; ai un teren limitat și nu-ți permiți să crești un număr infinit de soiuri și specii. Așa că selectezi doar anumite plante, un anumit număr de fire. Asta te ajută în viață în orice domeniu al vieții: social, intelectual, emoțional; suntem mereu puși în fața unor alegeri, de pe urma cărora câștigăm sau pierdem.

-Mulțumirea; când te bucuri de prima salată cu legume crescute de tine, este imposibil să nu-ti tresară inima de bucurie. Te simți împlinit și mulțumit de munca ta răsplătită cu belșug de sănătate. Înveți să fii mulțumitor pentru lucruri mari, dar mai ales pentru cele mici: o floare abia ieșită din pământ, o legumă aproape coaptă, primul fruct al unui copac.

–Recunoștința; o urmare firească a mulțumirii! Știi că ploaia dată de Domnul, soarele binefăcător, munca ta și binecuvântarea Celui de Sus sunt daruri pentru care trebuie să mulțumești și pentru care trebuie să fii recunoscător.
–Dărnicia; când ai coșurile pline și masa bogată, împarți din preaplinul tău cu drag, pentru că vrei să bucuri și pe alții cu „bogățiile” tale.

–Grija pentru viitor; faptul că aduni semințe pentru sezonul următor te face prevăzător; îngrași pământul ca să-i îmbogățești rezultatele; ari toamna pentru ca primăvară să-ți fie mai ușor. Faci tot ce poți azi ca mâine să ai recolte bogate. Nu lași nimic la voia întâmplării. Nu-i bună lecția asta pentru orice alt domeniu al vieții?

Săptămână binecuvântată! Hristos a înviat!🤗
Sursă foto: pestre.ro, arhiva personală 23.04.2020
Adevărat a inviat! Ancuta, ce gradina frumoasa aveti, ingrijita! Te admir pentru asta! Spor in toate si sa aveti un an îmbelșugat, sa va bucurati de rodul mainilor voastre!