Curățenia de…ianuarie!

Cu greu ne dezmorțim după atâtea sărbători!😊😊 Copiii sunt în vacanță încă o săptămână, așa că ne culcăm târziu, ne trezim târziu, peste tot prin casă găsești jucării și ciocolată, doar mașina de spălat nu are pauze 😊

În fiecare lună îmi doresc să fac câte ceva important prin casă. În ianuarie scotocesc toate dulapurile, sertarele, cutiile pentru a scăpa de lucrurile care ne fac viața complicată:

  1. Decorațiunile de Crăciun. Anul acesta mai mult de 3 sferturi din ornamente au rămas în cutii, așa că, înainte să strâng decorațiunile din casă și din brad, dau deoparte tot ce e stricat / învechit ( globuri ciobite, bucăți de beteală, clopoței sparți, etc.)
  2. Haine și încălțăminte. Avem un singur dressing, organizat destul de bine zic eu, dar tot se adună haine pe care nu le mai purtăm, care nu mai sunt în stare bună (mai ales ale băieților mici) sau încălțări pe care nu le-am scos de câțiva ani. De asemenea, voi trece prin cutiile cu șosete / chiloței / căciuli / fulare / eșarfe. Toate pleacă spre un loc mai bun😊
  3. Dulapurile din bucătărie: Seturi incomplete de farfurii sau pahare, borcane și sticle, sacoșe nenumărate, toate vor fi sortate și voi păstra minimul necesar.
  4. Jucăriile copiilor. Când au prea multe, se plictisesc ușor, e prea mult deranj, strânsul o corvoadă, iar inventivitatea și creativitatea sunt inhibate; și anul acesta, voi face rotația jucăriilor: dau deoparte plușuri cu care nu se joacă, puzzle-uri incomplete sau jocuri de care nu se ating; pun toate jucăriile rămase în cutii și copiilor le las doar două (animale, Lego Duplo, cuburi, mașini). Când simt că se plictisesc, le înlocuiesc cu altele două. La noi merge foarte bine acest sistem!
  5. Cărți și reviste. Copiii mari au multe reviste luate de la grădi sau de la școală, colorate, rupte, epuizate, care nu fac decât praf și deranj. Voi intra serios și în cărțile noastre, ce mai este bun dar nu ne folosește vom dona. De exemplu, am luat de la un second hand multe romane în engleza; le-am citit și nu am ce să mai fac cu ele; cei de la bibliotecă vor fi foarte multumiți să-și mărească stocul de carte straină. Pentru revistele și caietele terminate avem o cutie pentru reciclat.
  6. Cosmetice și medicamente. Nu am prea multă muncă la această categorie, dar trebuie verificate toate și aruncate dacă nu mai sunt valabile.
  7. Lenjerii, pături, prosoape. Folosim 4 lenjerii simultan, pentru că avem 4 paturi. Avem 2 băi, deci și multe prosoape. Voi trece prin toate, cu multă atenție și responsabilitate.
  8. Genți de voiaj, poșete și ghiozdane. Nu sunt multe, dar pot să fac și aici o sortare mai riguroasă.
  9. Dosarul cu acte: toate certificatele (de naștere / căsătorie, originale / copii), contracte, asigurări, garanții, etc. Unele nu mai sunt valabile, deci vor ajunge în aceeași cutie de reciclat.
  10. Telefoane și încărcătoare vechi, baterii terminate, cabluri de tot felul, care fac doar praf și sigur nu vor fi refolosite! Toate merg la..ați ghicit, la reciclat!😊

Spor în toate vă doresc!!! Mă apuc de treabă!!🤗

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos.

Citeste si:Hainele copiilor: organizare Rutina de seara-succesul unei dimineti bune! Invatandu-i pe copii: 1.Responsabilitatea

12 comentarii

  1. Buna. Si eu am inceput o sortare astazi, fara sa intentionez. Cautam o hartie si am scotocit prin toate sertarele. Mi-ai dat curaj sa incep si cu hainele si cu jucariile. Mult spor!

  2. spor!si eu am facut ieri curatenie la vesela, vreau sa scap de toate canile si farfuriile desperecheate.Actele le-am organizat anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *