„Cel mai bun lucru pe care il poti cheltui pentru copiii tai este TIMPUL!”
Viata de mama este din ce in ce mai grea. Din toate partile se loveste familia traditionala, dorindu-se disparitia normalitatii si inlocuirea valorilor adevarate cu nonvalori. Cand esti mama nu scapi de sagetile societatii, ci esti lovita din toate directiile cu atata forta incat te miri cum de mai ai putere sa stai in picioare! Indiferent ce ai face, esti criticata:ca ai prea multi copii sau prea putini, ca ii educi prea aspru sau prea ii alintati; ca prea le dai sau nu le dai!
Cand ma intalnesc cu oameni care tocmai au aflat cati copii avem, prima intrebare dupa crucile pe care le fac si reactiile necontrolate, este: „Deci, nu mai lucrezi, nu?” Sunt intrebata la cateva zile aceeasi intrebare, de multe ori cu o subtila satisfactie si un zambet superior. La inceput m-au durut remarcile si vorbele acestea, dar am invatat in ultimii ani sa ignor ceea ce nu ma zideste sau nu-mi da liniste.
Tuturor acestor oameni, le raspund, macar virtual, daca in fata ma tine bunul simt:
Am cea mai importanta slujba! FAC LUCRAREA VIETII MELE! Cresc copiii cu toata responsabilitatea si deplina raspundere a darurilor care mi-au fost incredintate pentru o vreme!
NU mi-am imaginat ca vom aveam 5 copii, dar i-am primit din mama lui Dumnezeu cu increderea ca El are un plan maret cu noi, cu casa noastra si tot El ne va da puterea sa-i crestem. Viata noastra de familie are ca motivant principal o viziune pe termen lung, nu doar satisfactii egoiste sau hotarari luate sub impulsul momentului. Deciziile pe care le luam in educarea copiilor sunt discutate si analizate de mine si de sotul meu pentru ca ne dorim, ca majoritatea parintilor, tot ce este mai SANATOS pentru copiii nostri. Dupa ce am nascut primul copil, nu s-a pus problema sa ma intorc la serviciu. Cresterea si educarea lui erau mai importante decat orice altceva. Apoi am fost binecuvantati cu alti patru copii si „cariera” mea de mamica a inflorit spectaculos.
Imi spunea o prietena recent: „La serviciu, ORICINE poate fi inlocuit. In orice zi poate aparea cineva mai bun ca tine, care sa-ti ia locul..dar acasa, NIMENI nu o poate inlocui pe mama.”
Asa ca, pentru cativa ani, sunt doar MAMA. Spal, calc, schimb pampersi si sterg nasucuri, gatesc si tin casa cum pot mai bine si mai frumos. Ma ocup de teme, alerg prin oras ducand copiii la activitati sau biblioteca, fac cumparaturi si ii invat poezii. Pentru ca munca mea cea mai importanta o fac AZI AICI in cuibul meu. Nu stiu ce va fi peste cativa ani, dar acum sunt unde mi-e locul! Nu vreau sa profit de mama sau soacra sa -mi creasca copii si nu voi plati pe cineva sa se ocupe de educatia copiilor mei.
Daca esti in aceeasi situatie, ridica-te si nu mai plange cand cineva iti spune ca esti doar mama si nu ai cariera.. Esti cel mai important OM din viata copilului tau, asa ca fa-ti datoria impecabil!!!
Isaia 5:20 „Vai de cei ce numesc răul bine şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă şi dulceaţa, în loc de amărăciune!„
sURSA FOTO Pinterest
Citeste si : Pentru mama care se simte vinovata..
Daca vrei ca viata de mamica sa fie mai usoara..
Asa zic?!
Eu am alta problema. Sunt sfatuita sa ii fac un ,,fratior”/,,surioara” Sofiei. Mi se spune: Uite, tu ai fost singura la parinti. Nu-i asa ca ti-a fost greu?! (Iar eu raspund de fiecare data: N
Nu din egoism, ci pentru ca asa a fost contextul. Ba chiar ma simt usurata ca am fost singurul copil…in situatia data.)
Oamenii, in loc sa isi vada de propria persoana, de propriul copil, de propria curte, isi ocupa timpul tragand cu ochiul in ograda vecinului. Partea nasoala e ca vin cu sfaturi si pareri…
Fa cum crezi ca e mai bine pentru tine!!!
Pentru mine sunteți un model de familie! Nu știu dacă m-aș descurca într-un cuib așa mare, dar știu că nu primim mai mult decât putem duce! O vecină de-a mea avea o vorbă amuzantă: „suntem atât de mulți, încât dacă ne ținem de mână ajungem de la Pechea la Galați”. Chiar e solicitant jobul de mamă, trebuie să ai multiple „calificari”: după caz ești bucătar, doctor, profesor, stilist și lista poate continua, nu ai sporuri de noapte și de stres așa că se pare că „femeia casnică” sau femeia „doar mamă” de fapt muncește mai mult decât ar munci la „birou”, iar la sfârșit de lună nu vine nimeni să îi înmâneze salariul sau să îi zică că este anagajatul lunii sau că beneficiază de 5 zile de concediu.
Multumim Geanina de incurajari!
Multumesc!
Cu drag!
Foarte frumos scrieți!
V- am descoperit blogul curânď si deja unele articole le- am citit de cel putin 2 ori. 🙂
La noi, tocmai s- a nascut al 3 lea copilaș si pe langa comentariile si rautatile celor din jur indreptate asupra noastra ( asupra mea in special), până si părinții mei sunt cam dezamăgiti de mine, isi iubesc nepotii, dar nu sunt de acord ca stau eu acasa: “ce, ai făcut școala degeaba,”? :((
Am patit si eu😄 Am terminat facultatea de marketing si toti apropiatii se asteptau sa ajung vreo sefa pe undeva..in schimb, cresc copii😊 Dumnezeu sa va intareasca sa treceti peste toate vorbele, cu bucuria ca aveti cea mai importanta slujba! Va imbratisez!
tu ai dreptul sa alegi pt tine.
Altfel, si eu am primit tot felul de replici si vorbe. M-au durut numai alea unde eu nu eram multumita si impacata cu mine, vindecarea a inceput prin durerile alea. Sigur au fost si altele, dar nu le mai aud/pricep pt ca sunt pe fagasul bun:armonie intre suflet si actiune.
Sunt si eu pe drumul bun😊